Færre vil bli kokk

Trist, sier landslagskokk Øyvind Novak. Samtidig åpner Åssiden videregående skole nytt skolebygg for restaurant- og matfaglinja med 150 plasser.

Søkertallene til restaurant- og matfag har gått ned med hele 30 prosent de siste ti årene i Norge. I tillegg er frafallet av elever større enn i noe annet utdanningsprogram skriver nrk.no.
- Jeg tror vi må bli flinkere til å ta vare på kokkefaget i større grad enn det vi gjør i dag, sier Øyvind Novak på det norske kokkelandslaget.

Åssiden satser
- Vi øker fra 90 til 150 elever på linja vår, og det er selvfølgelig svært gledelig, sier Dag Siljan som er rektor ved Åssiden videregående skole.

Han forteller at de har jobbet svært mye med rekruttering i ungdomsskolen for å få nye elever.
- Vi drar rundt på skolene og inviterer mange skoler hit til oss, sier han til nrk.no.
Det nye skolebygget kostet 76,5 millioner kroner og var helt nødvendig dersom de fortsatt ønsket å utdanne kokker og servitører.

Det nye bygget har alt av kjøkkenutstyr som finnes på norske restauranter. I tillegg har det en egen restaurant hvor elevene serverer mat, samt en butikk hvor de selger en del av maten som lages.

Forsiden akkurat nå

Til toppen