Får skjenke eget brennevin

Eplegården i Hurum har fått skjenkerett på egenprodusert eplebrennevin.

Etter lovendringer og mange søknader, kan Tor Erling Gransæther skjenke brennevinet han og kona framstiller på Eplegården i Hurum. Gården blir et av de første stedene som får skjenkebevilling på brennevin fra egen eplehage, skriver nrk.no.

- Vi skal lage et brennevin av våre egne epler, og så skal vi skjenke det i den nye peisestua her på Eplegården, sier Gransæther.

Gjestene får ikke kjøpe flasker med seg hjem.

Ifølge Gransæther kan ikke eplebrennevinet sammenlignes med Calvados.
- Vi skal lage brennevin for norske ganer og for et norsk publikum.

Prøvesatsen er satt, men duften av hjemmelaget eplebrennevin vil ikke bre seg i skjenkestua på gården før om noen år, skriver nrk.no.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen