Dagens rett

Fårepai med dill og sennep

Valentines Day er forbi, men fortsatt har du rikelig med muligheter til å imponere med nye fristelser fra kjøkkenet. Kanskje du til og med lykkes med dagens rett som selvsagt er supplert med et passende drikkeforslag.

Fårepai med dill og sennep

Ingredienser

Deigen:
75 g margarin/smør
150 g hvetemel
3 ss vann

Fyllet:
500 g kvernet fårekjøtt
1 ss margarin/smør
3 dl strimlet purre
1 dl finhakket dill
½ dl sennep
1 dl chilisaus
2 dl helmelk
1½ ts salt
1/4 ts pepper

Fremgangsmåte

Smuldre margarin/smør og hvetemel og kna sammen til en deig med vannet. Deigen kan også lages i foodprocessor. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter, og sett den kaldt en halv time. Prikk bunnen deretter med en gaffel og forstek den i 15 minutter ved 225 grader C.

Brun fåredeigen og tilsett de andre ingrediensene. La det hele surre i 5 minutter før det has over i paibunnen. Stek paien i 20 minutter ved 225 grader C. Server med en frisk, grønn salat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen