Fårikål-fest landet over

Norges Kokkemesteres Landsforening satser på å få innført ny tradisjon - siste torsdag i september hvert år blir det avholdt Fårikål Fest på norske spisesteder, første gang torsdag den 25.september 1997.

Norges Kokkemesteres Landsforening ønsker å slå et slag for å sette fårikål på menyen. Den har derfor oppfordret restauranter, kafeer og veikroer til å bli med på Fårikålens Festdag som går av stabelen torsdag den 25. september. Hele 1482 brev er sendt ut, til medlemmene Tilbakemeldingene er utrolig positive. JA, vi vil være med på Fårikålens festdag! Type spisesteder variere fra Narvesen kafeen på Ålesund Flyplass (som blant annet vil servere fårikål til flypassasjerene)og til Grand Café i Oslo, som sammen med Norges Kokkemesteres Landsforening vil lage til stor fårikål fest for spesielt inviterte. Hvorfor skulle norske spisesteder sette fårikål på menyen? Landsforening gir svaret selv: · Fårikål er Norges nasjonalrett! · Råvaren norsk lam ligger helt i verdenstoppen · Fårikål er en viktig del av vår norske mattradisjon som vi må sørge for å ta vare på · For de fleste nordmenn vekker retten gode følelser og minner om hyggelige familiemiddager · I vår travle hverdag har vi mindre tid til selv å tilberede fårikål til middag hjemme · Våre utenlandske gjester ønsker ofte å prøve norsk mat tilberedt på tradisjonelt vis · Vi trenger et fullgodt alternativ til pizza, hamburgere og pølser. #vedlegg:1# (14.09.97)

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen