Norges Kokkemesteres Landsforening ønsker å slå et slag for å sette fårikål på menyen. Den har derfor oppfordret restauranter, kafeer og veikroer til å bli med på Fårikålens Festdag som går av stabelen torsdag den 25. september. Hele 1482 brev er sendt ut, til medlemmene Tilbakemeldingene er utrolig positive. JA, vi vil være med på Fårikålens festdag! Type spisesteder variere fra Narvesen kafeen på Ålesund Flyplass (som blant annet vil servere fårikål til flypassasjerene)og til Grand Café i Oslo, som sammen med Norges Kokkemesteres Landsforening vil lage til stor fårikål fest for spesielt inviterte. Hvorfor skulle norske spisesteder sette fårikål på menyen? Landsforening gir svaret selv: · Fårikål er Norges nasjonalrett! · Råvaren norsk lam ligger helt i verdenstoppen · Fårikål er en viktig del av vår norske mattradisjon som vi må sørge for å ta vare på · For de fleste nordmenn vekker retten gode følelser og minner om hyggelige familiemiddager · I vår travle hverdag har vi mindre tid til selv å tilberede fårikål til middag hjemme · Våre utenlandske gjester ønsker ofte å prøve norsk mat tilberedt på tradisjonelt vis · Vi trenger et fullgodt alternativ til pizza, hamburgere og pølser. #vedlegg:1# (14.09.97)
Fårikål-fest landet over
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.
Les hele sakenGi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Lag en spennende rett med lam
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele saken