Dagens rett

Fårikål fra Nord-Møre

Hurra! I dag er det fårikålens festdag, og vi trår til med en spennende variant av vår nasjonalrett.

I dag feires Fårikålens festdag med arrangementer over hele landet, og det er kanskje ikke så rart ettersom denne retten ble kåret til vår nasjonalrett av nitimens lyttere på 1970-tallet.
 
Variasjoner av fårikålen finner du over det ganske land, og noen av disse oppskriftene kan du se her .
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fårikål fra Nord-Møre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

1 kg fårekjøtt
1 kg hodekål
½ ss hel sort pepper
4  laubærblad
1 ss salt
100 g smør
100 g hvetemel
4 dl fløte/melk

Fremgangsmåte

Kutt hodekål i biter med stokken igjen så det holder i sammen. Legg lag på lag med kjøtt og kål i en kjele.

Dekk råvarene med vann og kok på lav varme i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.

Skum av og sil av all kraft.

Smelt smør og kok dette sammen med mel til en jevning. Tilsett kraften og fløte/ melk og kok god sammen.

Server sausen ved siden av til fårikålen sammen med nykokte poteter.

Fårikål fra hele landet

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen