Dagens rett

Slik lager du fårikål på mørevis

Alle regioner i Norge har sin vri på nasjonalretten fårikål. Dette er møringenes favoritt.

Fårikål er perfekt som søndagsmiddag også nå i november. Men hvis du allerede har fått din dose, er det kanskje på tide å prøve en ny vri. Forskjellen er kanskje ikke stor, men du vil merke at retten smaker litt annerledes. 

 Se hvordan fårikål lages i andre deler av landet

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fårikål fra Nord-Møre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

1 kg fårekjøtt
1 kg hodekål
½ ss hel sort pepper
4  laubærblad
1 ss salt
100 g smør
100 g hvetemel
4 dl fløte/melk

Fremgangsmåte

Kutt hodekål i biter med stokken igjen så det holder i sammen. Legg lag på lag med kjøtt og kål i en kjele.

Dekk råvarene med vann og kok på lav varme i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.

Skum av og sil av all kraft.

Smelt smør og kok dette sammen med mel til en jevning. Tilsett kraften og fløte/ melk og kok god sammen.

Server sausen ved siden av til fårikålen sammen med nykokte poteter.

Fårikål fra hele landet

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen