Dagens rett

Fårikål

Vil du ha god fårikål trengs det tid - mye tid. Aller best blir fårikålen - spesielt om det er en del fett på kjøttet - dagen derpå. Til god fårikål trengs det definitivt annet enn vann, og derfor får du selvsagt med en rekke drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fårikål

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1½ kg fårikålkjøtt av sau eller lam, fra bogen
1,7-2 kg hodekål
ca. 4 ts hel pepper
2 ts salt
ca. 3 dl vann

Fremgangsmåte

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene.

Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, minst 2 timer, gjerne 3.

Det er viktig å servere fårikålen rykende varm på varme tallerkener siden sauefettet ikke er så delikat når det blir kaldt.

Tilbehør er kokte mandelpoteter og gjerne flatbrød.

Fårikål fra hele landet - se oppskriftene

Fårikålen feirer

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen