Farvel til den første mathøvding

Når Hroar Dege nå har forlatt oss, fortjener han en stor takk fra hele det matinteresserte Norge. For gjennom mer enn førti år å ha slåss for den gode smak - og det helt til siste stund. Deges innsikt i og formidling vår kulinariske historie, blant annet gjennom mange bokutgivelser, gjør at han nå er en del av den.

Hroar Dege har gjennom en mannsalder markert seg som en foregangsmann innen fagfeltet. Han ble inspirert av det kontinentale kjøkkens enkelhet og raffinement. Med dette som bakgrunn ivaretok og utviklet han særnorske mat- og kjøkkentradisjoner. Han engasjerte seg i norsk samfunnsdebatt og brakte "mat" som tema inn i avisspaltene, i tidsskrifter, radio og TV, en debatt som ble fulgt opp med opplysningsarbeid og utdanningstiltak med utvikling av nettverk i Norge og til fagmiljøer på kontinentet.

Her kan du lese Apéritifs intervju med Hroar Dege  (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen