Fasit - Hva med litt ekstra julehodebry?

Her er fasiten til quizen om juletradisjoner.

Fasit

  • 1. Hvorfor putter vi mandel i julegrøten?
    • Fordi den gir ekstra god smak

    • For at vi har en unnskyldning for å kjøpte en marsipangris

    • Den som får mandelen vil bli gift året etter

  • 2. Hvilken type ris bruker vi til risgrøt?
    • Langkornet ris

    • Rundkornet ris

    • Villris

  • 3. Hva lages pinnekjøtt av?
    • Lamme- eller saueside

    • Svineribbe

    • Treflis

  • 4. Hvordan tilberedes syltelabber?
    • De saltes og legges i i salt- og krydderlake

    • De henges til tørk og kokes i salt- og krydderlake

    • De kokes ferske og legges i salt- og krydderlake

  • 5. Hva betyr kakelinna?
    • Den som hadde ansvaret for julebaksten

    • Linhåndkleet som man pakket julebaksten inn i før i tida

    • Navnet på en mildværsperiode som ofte oppstår like før den 21. desember

  • 6. Christmas er lett å forstå (kristi messe), men hva betyr egentlig jul?
    • Det kommer av hǫll, norrønt for festhall

    • Det kommer av hjól, norrønt for hjul

    • Det kommer av jól, norrønt for vinterblot

  • 7. Hvor ligger Christmas Island?
    • Utenfor Japan

    • Utenfor Mexico

    • Utenfor Australia

  • 8. Hva er panettone?
    • Julemiddagen i Vatikanet

    • Julekake på italiensk

    • Julesang på italiensk

  • 9. Hvor er Möndlugrautur julemat?
    • I Tsjekkia

    • I Tyrkia

    • I Island

  • 10. Mele Malikimaka betyr god jul på hvilket språk?
    • På Hawaii og det er en transkripsjon for Merry Christmas

    • På finsk

    • På urdu

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen