Felles fjordsatsing på Grüne Woche

Fjordfylkene slår på stortromma på Internationale Grüne Woche 20.-29. januar 2012 i Berlin.

Internationale Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv.   For 25 år på rad har Landbruks- og matdepartementet tatt initiativ til norsk deltakelse, Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin som sentrale medspillere.
En egen arbeidsgruppe har plukket ut matprodusenter, overnattingssteder og serveringsbedrifter til et felles framstøt fra Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Nå har de fire kokkene Frode Selvaag (Ryfylke), Morten Sjøvik (Rogaland), Nils Nesje (Møre og Romsdal) og Gunnar Nagell Dahl (Hordaland) fått i oppgave av Fjord Norge å samarbeide om å sette sammen smaker som profilerer verdsarv, nasjonale turistveier og gode matopplevelser.

Her er fjordfylkenens meny:
- Klippfisk fra Jakob og Johan Dybvik AS
- Spekelår, spekemør og kokemør av geit, bringebærgele og bringebærsylte fra Melchiorgarden
- Kryddersennep av Flora herbarius fra Gunnabuda fra Longva tek med
- Mat fra reiseruta Fjordstreif: Mølsgraut og Solbærmarmelade fra Den glade Ku, Kraftkar fra Tingvollost, Kremost fra Derinngarden og Choritzo fra Vågen Gård
- Karbonader av rein fra Jotunheimen, produsert av Haugen gardsmat
- Hvit og brun Undredalsost fra Undredalsbui
- Eple og bringebærjuice, Plommedram, Sogn Aqua Vitae og Bringebær Eau de Vie fra Ciderhuset/Balholm
- Marinert laks (krydder, hvitløk, cognac, pors og akevittmarinert) fra Svanøy røykeri
- Eplejuice og Hakastadsider fra Ulvik frukt og cideri
- Mat frå Fyksesund landskapspark: Ramsløkpølse fra Gamlastova gardsrestaurant og Eplechutney fra Steinstø fruktgard
- Pølser, pateer og elg-/viltkarbonader fra Rune Bønes (hentet nylig tre gull i NM i julemat)
- Langtidsmodnet spekeskinke fra Fjellmat i Suldal
- Laks fra Mikals laks
- Hjemmebakt flatbrød, lefse og vaktelegg fra Preikestolen fjellstue
- Tomatsaus fra Smak i Ryfylke
- Honning fra Forsand
- Villsaupølser fra Knut Landsnes, Jelsa
- Kveite fra Sterling White Halibut

Forsiden akkurat nå

Til toppen