Fersk fisk ferskere

Restauranter langs kysten får nå enklere tilgang til fersk fisk.
Redaksjonen
24 Desember 2008 - 14:00

En del restauranter har et problem med tilgangen på fersk fisk fordi de ligger langt unna fiskebutikker eller fiskemottak.
 
Men fra nyttår blir det nye muligheter.
 
Nye regler
Mattilsynet kommer nemlig med nye og forenklede retningslinjer for omsetning av fersk fisk. 
 
I korte trekk betyr det at restaurantene, under gitte forutsetninger, kan kjøpe fisk direkte fra fiskerne.
 
Forenklingen av regelverket er et tiltak i Fiskeri- og kystdepartementets strategi for kystbasert reiseliv.
Mer sjømat
Ett av målene i strategien er å bidra til mer bruk av sjømat, lokale råvarer og tilberedningsmåter på norske serveringssteder.
 
For restauranter som ligger langt fra etablerte fiskemottak og fiskebutikker har regelverket inntil nå gjort det vanskelig å få tak i fersk sjømat.
 
Men snart kan restauranter kjøpe fersk fisk direkte fra fisker. 
 
100 kilo
Der det ikke er mottaksvirksomhet innen rimelig avstand kan fiskere levere inntil 100 kilo fersk villfanget fisk direkte til restauranten.
 
Restauranten må i så fall søke Fiskeridirektoratet om registrering som kjøper i førstehånd av råfisk, samt få godkjenning av omsetningsformen hos det lokale fiskesalgslaget.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her