Dagens rett

Festbiff med Hasselbackpoteter

Fest eller ikke - dagens rett kan selvsagt nytes uansett anledning. Det er jo lørdag, og dersom værgudene er med oss, er det bare å finne frem grillen, fyre opp og trekke opp den rimelige italienske rødvinen mens du venter på at grillen blir klar.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Festbiff med Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g svin indrefilet
4 skiver bacon
½ frisk chili
1 sjalottløk
½ rød paprika
1 ss olje til pensling

Fremgangsmåte

Skjær indrefileten opp i ca 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer per person.

Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.

Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper.

Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.

Server med grønn salat og nypoteter eller brød. For de virkelig festlige anledninger er hasselbackpoteter perfekt følge til denne retten.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

10 store poteter av den faste typen
½ ts salt
¼ ts pepper
½ dl revet hvit ost
2 ss smeltet smør
2 ss strøkavring eller brødrasp
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter finner du her

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen