Festival for rettferdig handel

Norges første Fair Trade Festival arrangeres i Oslo.

Friends Fair Trade arrangerer Norges første festival for rettferdig handel på den internasjonale World Fair Trade Day.

World Fair Trade Day er årets store dag for den internasjonale Fair Trade bevegelsen. Denne dagen feires hvert år av mennesker rundt hele kloden, den andre lørdagen i mai, som i år blir lørdag 14/5. Fair Trade bevegelsen vokser stadig og inkluderer nå millioner av småprodusenter, håndverkere, bønder og arbeidere, importører, forhandlere, frivillige og konsumenter, skriver Dagligvarehandelen.

Festivalen i Oslo, som går av stabelen 13 og 14. mai i Storgata 36B i Oslo, presenterer en rekke band og artister, foredrag og appeller. Det blir også kunstutstilling, kåserier og foredrag, en Fair Trade Bar og Kafé, eksotisk mat, maleverksted og et tegneseriekus for barn.

Arrangementet er det første åpne Fair Trade arrangementet i Oslo etter at Oslo har blitt sertifisert som Fairtrade-hovedstad.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen