Dagens rett

By på en virkelig lekkerbisken med klippfisk

Første lørdag i januar er det tid for lettere kost, men det betyr ikke mindre smak. Bare sjekk ut denne oppskriften.

Klippfisk er en delikatesse som bør brukes mer av. En av årsakene er nok at den skal vannes ut så god tid i forveien.
 
Benfrie stykker tar kortere tid å vanne ut, og du kan sågar få ferdig utvannet klippfisk.
Et tips er dessuten å vanne ut mer klippfisk enn du trenger og så fryse ned til neste gang. 
 
 
Denne retten kan også lages med lettsaltet torsk. Da behøver du ikke vanne ut fisken.
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Klippfisk carpaccio

Ingredienser

50 gr klippfisk per person, helst ryggfileten

Salsa:
1½ dl hakkede tomater
20 gr soltørket tomat, i tynne strimler
1 fedd hvitløk, finhakket
½ dl olje
2 sjalottløk, finhakket
½-1 chili (kommer an på styrken)

Fremgangsmåte

Klippfisk vannes ut i 30 min så det verste saltet er borte. Eller aller helst ett døgn for . Bruk helst ryggfileten, den tykkeste biten på torsken som er mindre tørr og salt enn de tynnere delene av fisken.

Skjæres så i løvtynne skiver, og legges på flatt på fat.

Bland alle ingrediensene til salsaen sammen i en kasserolle og la det få koke i ca 20 min. Smak til med salt, og eventuelt litt sukker. Avkjøles før servering.

Server klippfisken med salsa og litt salat.
 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
 Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen