Dagens rett

Festmeny til kalvens pris

Med kalv til både forrett og hovedrett blir det en smakfull søndag som avsluttes med en herlig dessert.

Det finnes knapt noe som er bedre enn kalvekjøtt, og selv om denne søndagens retter er enkle å lage er de både elegante og smakfulle.

Selvfølgelig skulle vi hatt en kalvedans til dessert, men det er ikke lett å få tak i råmelk, så vi trår til med en deilig panna cotta i stedet.

Se flere deilige retter av kalv her

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Portvinsgravet kalvefilet

Antall porsjoner

6

Ingredienser

700 g indrefilet av kalv eller storfe
1 dl sukker
2 dl salt
1 ½ dl portvin

Fremgangsmåte

Bland salt, sukker og portvin, hell dette i en plastpose, og legg fileten i blandingen.

La det modnes i to døgn ved kjøleskapstemperatur. Snu fileten 2-3 ganger i døgnet.

Ta den ut av posen, tørk den, og skjær den opp i tynne skiver. Server gjerne med rømme, litt salat og en toast.

Kalv og portvin kan ikke slå feil. En super rett til hyggelig lag.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kalvestek i gryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer og 15 minutter

Ingredienser

1,2 kg kalvestek
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør
2 ss urtekrydder f. eks basilikum
2 dl kremfløte
2 dl vann
Saus:
ca. 4 dl kjøttkraft
2 ts maisennamel
3 ss vann
2 ss syltet, rød pepper
2 ss smør
½ ts pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.

Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
 
Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
 

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Panna cotta

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

6 gelatinplater
1 vaniljestang
7 ½ dl kremfløte
100 g sukker
Bringebærsaus:
1 pakke frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.

Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
 
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen