Dagens rett

Festmeny til kvinnens pris

Gratulerer med dagen, alle kvinner. Det er deres dag i dag, og gutta skal få lov til å lage denne fristende menyen til deres ære.

Fortvil ikke gutter - de lekreste retter er ikke alltid så vanskelige å lage. Planlegg bare litt på forhånd, og du vil overraske stort.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blinis med sort kaviar

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

200 g hvetemel
50 g sammalt hvete fin
½ pk gjær eller 1 ts tørrgjær
4 dl lunken melk
4 eggeplommer
2 ss smeltet smør
3 ss rømme
4 eggehviter
½ ts salt
 
smør til steking

rømme
sort kaviar eller lodderogn
litt finhakket rødløk

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.

La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.

Legg 2 - 3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme, kaviar og dryss over finhakket rødløk.

Flere internasjonale retter

Tips: Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.

Dersom du ønsker en mer tradisjonell måte å servere kaviar på kan du bytte ut blinisene med lettristet toast.

Oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kylling med eplecouscous

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 purre
2 hvitløksfedd
1 ss smør
1 dl eplejuice
0,7 dl sweet chilisaus
1 hønsebuljongterning
1 ts soyasaus
2 dl Yoghurt Naturell
1 ts salt

4 dl couscous
4½ dl eplejuice
150 gr mandelflak
2 ss smør
10 tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i strimler og snitt purren. Rens og hakk hvitløken. Brun kyllingen i smør i en stekepanne. Fres hvitløk og purre.
 
Tilsett juice, sweet chilisaus, buljongterning, soya og kylling. La det koke noen minutter.
 
Ta pannen av varmen og rør i halvparten av yoghurten. Smak til med salt.
 
Couscous:
 
Kok opp eplejuice og tilsett couscous. Ha på lokk, ta kjelen av platen og la couscousen svelle ca. 6 minutter.
 
Rist mandeflakene i tørr panne, ca. 1 minutt. Rør smør, mandelflak og hakkede aprikoser i couscousen.
 
Rør den opp slik at den blir luftig. Server kyllingsausen med couscous og resten av yoghurten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Panna cotta

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

6 gelatinplater
1 vaniljestang
7 ½ dl kremfløte
100 g sukker
Bringebærsaus:
1 pakke frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.

Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
 
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen