Dagens rett

Festmiddag midt i uka sier ingen nei til

Med kalkunfilet får du et festmåltid midt i uka. Prøv denne lettvinte oppskriften.

Det nærmer seg jul og høysesong for kalkun. Vi tjuvstarter julefeiringen med denne feststemte hjverdagsmiddagen.
 
 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

kalkunfilet skåret i ca. 3 cm tykke skiver
smør/olje til steking
salt og kvernet pepper

Tomatsalsa:
4 store klasetomater
8 svarte oliven
1 fl (2 dl) sterk, søt chilisaus

Risotto:
2 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt revet hvitløk
3 dl risottoris
½-1 ts gurkemeie
1 dl tørr hvitvin
1 l hønsebuljong
3 ss smør
¾ dl revet fersk parmesan

Fremgangsmåte

Tomatsalsa:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.

Stek filetene i en panne på middels varme i 4 minutter på hver side. La dem hvile i pannen på svak varme 4-5 minutter til de er akkurat gjennomstekt. Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene. Server kalkunbiff på en seng av risotto, lettkokte asparges og aspargesbønner og hell litt av tomatsalsaen på kalkunbiffen og rundt på tallerkenen. Pynt med en skive sprøstekt, speket kalkun og kryddergrønt.

Risotto:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og krydder og spe med vin og 1 dl med buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør og parmesan til slutt.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen