Feudi di San Gregorio åpner nytt anlegg til 150 mill

Et av Syd-Italias mest dynamiske vinhus, Feudi di San Gregorio, åpner i Campania i disse dager sitt nye kombinerte vinanlegg / kultursenter. Prislapp er snaue 150 millioner kroner. Anlegget er åpent for publikum.
Redaksjonen
30 Juni 2004 - 02:00

Det er den japanske arkitekten Hikaru Mori, med til daglig har tilhold i Milano, som har designet eksteriøret til det gedigne kombinerte kultursenteret. Interiøret er det de internasjonalt kjente Massimo og Lella Vignelli som har hatt ansvaret for.
 
Selve vinanlegget er av ypperste klasse, likeså kontorer og de tilknyttede utstillingsområder. Utendørs finner man miljø inspirert av Asia. Deriblant urtehager samt en rosehage inneholdene samtlige rosearter fra området.
 
- Du finner ikke maken i Italia. Faktisk må du til Napa Valley, eller kanskje Champagne, for å finne tilsvarende, uttalte Enzo Ercolino, 48 år og grunnlegger av Feudi di San Gregorio på 80-tallet.
 
- Ideen bak prosjektet var å lage et kulturelt møtested, der alle sanser kunne tilfredsstilles. Hit kan mennesker komme og smake god vin, spise god mat, vandre rundt i hagene og titte på utstillingene - alt i en rolig atmosfære, fortsetter Ercolino.
 
Besøkende kan, i tillegg til rene smakinger, velge blant en rekke guidede turer rundt om på eiendommen. Vinanlegget vil også kunne fungere som et tillegg til det nye gastronomiske universitetet i Piemonte og Emilia-Romagna. Et 300-seters auditorium, der vegger, tak og gulv er laget av vintønner, er straks ferdigstilt.
 
To restauranter i normal og høy klasse er også hva eiendommen kan by på.
 
Åpningen av komplekset markerer ferdigstillelsen av den 220 millioner store investeringen Ercolino-familien har gjennomført over de siste fem år.
 
Feudi di San Gregorio produserer årlig 260.000 kasser vin. Og det står respekt av spesielt deres hvite viner, laget av de lokale druesortene Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. For ikke å snakke om de røde, basert på Aglianico og internasjonale druer.
 
- Alle hevder at vin er kultur, men vi forsøker med dette å forsterke disse ordene med handling. Vi ønsker på vår egen måte å vise frem et høyst levende vinhus, avslutter Ercolino.
 
Kilde: Wine Spectator

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her