Dagens rett

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

I Storbritannia settes det hvert år til livs store mengder med fish and chips.

Les om dette smaksrike fenomenet

Med god fersk fisk og gode norske råvarer er det absolutt ingen grunn til å kjøpe frosne produkter. 
Pass bare på at du benytter en fisk som er relativt fast i fisken slik som steinbit, breiflabb, kveite, sei eller torsk.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fish and chips med steinbit

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 gr steinbit, delt i 8 biter
2 dl hvetemel med salt og pepper
3 dl eggehvite, sammenvispet
3 dl brødkrumme av skorpe på loff

2 persillerøtter

Tartarsaus:
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
2 ss sitronjuice
3 dl solsikkeolje
Salt og pepper
1 ts sylteagurk, grovhakket
1 ts kapers, grovhakket
1 ts grønne oliven, grovhakket
1 ts sorte oliven, grovhakket

Fremgangsmåte

Vend fiskestykkene i mel, eggehvite og brødkrumme en gang og stek i frityr på 165 grader.

Chips:
Skjær tynne skiver av persillerøttene og fritér dem på samme temperatur som fisken til de er sprø og gylne. Krydre med havsalt.

Tartarsaus:
Bland sammen egg, sennep og sitronjuice. Pisk inn oljen i en tynn stråle. Bland inn sylteagurk, kapers, grønne og sorte oliven.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne fish & chips'en med salat og sitron.

Flere gode fiskeretter

Les mer om fish & chips her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen