Dagens rett

Fisk i wok gjør middagssusen i dag

Vi behøver vel ikke fortelle at dette er ukens sunneste, men det poenget lar vi ligge, for denne oppskriften byr på masse smak.

I denne retten passer alle typer fisk: torsk, sei, hyse, ørret eller laks. Velger du ryggfilet, slipper du å bekymre deg for beina.

Se alle våre andre spennende fiskeretter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt fisk med grønn wok

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

600 g fiskefilet (torsk, sei, laks, hyse eller annen fisk som egner seg til steking.

Grønn wok:
2 ss olje til woking
2 ts frisk ingefær, revet
1 rød chili, finhakket
8 vårløk i tynne skiver
200 g brokkoli i buketter
1 kinakål, finstrimlet
2 stilker stangselleri, finstrimlet
½ grønn squash, finstrimlet
200 g sukkererter delt i to
200 g frisk spinat
200 g pak choy
8 røde cherrytomater delt i to til pynt

Fremgangsmåte

Del fisken i serveringsstykker og ha på salt og pepper.

Stek fisken i en blanding av olje og smør.

Varm 1 ss olje i en wok og fres ingefær og chili i 30 sekunder.

Tilsett vårløk, brokkoli og snittet kinakål og wok i 2 minutter. Ta opp og legg til side.

Varm 1 ss olje i woken og fres stangselleri, squash og sukkererter i ca. 1 minutt. Vend inn spinat, snittet pak choy og tomater og stek til alt er varmt.

Tips: Du kan også legge fisken i saltlake (1 dl salt til 1 liter vann) i ca 10 minutter, da blir den fastere i fisken.

Tips: For å finne ut når fisken er ferdig stekt kan du stikke en bakepinne (eller tynn strikkepinne) gjennom fisken (på tvers), når du ikke møter motstand er fisken ferdig.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen