Dagens rett

Fisk- og skalldyrsuppe

Det er høst, og temperaturen begynner å krype nedover. Hva med en aldri så liten tur i skogen med påfølgende deilig oppvarmende suppe? Selv om det er helg må du ikke stå over komfyren hele dagen, så denne retten er nesten bare kos.

Blåskjell setter en herlig smak og er en fin råvare å bygge opp en suppe på. En eggeplomme er med på å forsterke smaksbildet. En desiliter eller to med hvitvin i det hele gir deg grunn til å åpne en flaske. Smaklig måltid!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fisk- og skalldyrsuppe

Ingredienser

½ kg ferske blåskjell
ca. 2 ss finhakket sjalottløk
1 vårløk
1½ dl hvitvin
6 dl fiskekraft + blåskjellkraft
1 hel stjerneanis
3 dl kremfløte
salt og hvit pepper
100 g steinbitt/breiflabb
eller annen hvit fisk
200 g laks/ørret filet
1 eggeplomme
ca. 200 g rensede reker
1-2 ss finhakket koriander
litt finhakket gressløk og chili

Fremgangsmåte

Kok blåskjellene. Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rekene has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.

Slik koker du blåskjell:
Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg. Fres en hakket hvitløksbåt i litt smør i en kjele. Hell over 1½ dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Sil fra kraften og bruk den i suppen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen