Dagens rett

Fiskeburgeren lager du selvsagt selv

Ingenting er vel så godt som hjemmelaget fiskemat, og det er ikke vanskelig å lage heller. Denne oppskriften fikser alle.

Fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på hjemmelaget fiskemat i forhold til det du får i butikken.

Lær å lage fiskematen selv

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hjemmelaget fiskeburger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

600 g fersk seifilet
1 ss potetmel
1 hakket løk
2 ss hakket frisk gressløk
1 ½ dl melk
1 ½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking
 
4 blad hodesalat
4 blad rød lollo salat
2 tomater i skiver
2 sylteagurker, hel
4 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Skjær seifileten i biter og ha den i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til alt er blandet.
 
Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Tilsett iskald melk, litt om gangen. Kjør et par omganger.

Ta litt kaldt vann på hendene og form store, litt flate kaker. Stek dem på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.

Legg salat, tomat og sylteagurk i hamburgerbrødet og legg på de ferdigstekte fiskeburgerne.

Lag fiskematen selv

Tips: Bruk fersk fiskefilet til fiskeburgerne da bindeevnen i frossenfisk ikke er særlig bra. Du kan også bruke den hvite fisken du liker best her.

Les om seien, fiskeelskerens favoritt her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen