Dagens rett

Fiskefilet med eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten, fersk fisk og epler, på eplets store festdag. 

I dag feirer vi eplets dag, og hva er vel mer naturlig enn at vi lager en herlig rett med epler i og en deilig eplekake til dessert?
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fiskefilet med eplesider

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 gr fiskefilet , av torsk eller rødspette
1 ts salt
1 purre
2 dl eplesider
2 tomater
1 eple
2 dl Matyoghurt , eller Crème Fraîche
2 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte

Skjær fisken i porsjonsstykker, vask og hakk purren. Legg purren i en vid kjele eller stekepanne med høy kant.

Legg på fisken og hell over sideren. Kok på svak varme under lokk 5-8 minutter.

Skjær tomatene og eplet i biter. Hell av fiskekraften i en kjele.

Rør i matyoghurt eller crème fraîche ( bruker du matyoghurt blander du i ca. 1 ss hvetemel før du rører det i fiskekraften), kok 3-4 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over fisken og strø over tomater, eple og gressløk.

Server kokte poteter til (de setter du til koking før du begynner med fiskeretten).

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bestemors eplekake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

4 syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
4 egg, romtemperert
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 ºC.
 
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
 
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
 
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
 
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
 
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
 
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
 
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 50 min.
 
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen