Dagens rett

Fiskefondue

Dersom du aldri har forsøkt å lage en fiskefondue har du virkelig gått glipp av noe - enkelt er det også.

Sunnere og mer smakfull fondue skal du jammen lete lenge etter, for her kan du virkelig fråtse i deilig fisk og skalldyr.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fiskefondue

Antall porsjoner

6

Ingredienser

Fiskekraft til fondue:
4 ss olivenolje
1 løk, hakket
½ fennikel, hakket
3 hvitløksfedd, presset
1 l god fiskekraft
2 ½ dl tørr hvitvin
1 ss tomatpuré
½ ts tørket timian
litt safran eller gurkemeie
salt og pepper

Fisk og skalldyr:
1,2 kg filet av fast fisk som ørret, steinbit, breiflabb og flyndre
6 kamskjell
6-12 tigerreker
1 kg blåskjell

Tilbehør:
1 kg små, kokte poteter
godt brød

Sauser:
Hjemmelaget pesto (kan evt kjøpes ferdig)

Skarp rød saus:
2 dl tomatpuré
2 dl majones
4-5 ss sitronsaft
5-6 dråper worchestersaus

Japanskinspirert saus:
2 dl rømme
2 ts wasabipulver eller revet pepperrot
3 ss sushi-ingefær, finhakket

Fremgangsmåte

Fonduekraften:
Kraften kan vi koke i god tid før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.

La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til med salt og pepper og sil den. Ha gjerne løkringer og fennikel i biter i kraften og la de koke med ved servering.
 

Sausene:
Bland sammen ingrediensene til de eneklte sausene og sett kaldt frem til servering.
 
Pesto kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage sin egen, og den smaker mye bedre.
 

Fisk:
Skjær fiskefiletene i biter a 2x2 cm og fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.

Kok opp kraften i en fonduegryte eller tykkbunnet kaserolle og la hver og en legge sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke til den er klar.
 
Varm også potetene i fiskekraften.

Server sausene i skåler ved siden av og ha gjerne en frisk salat til maten.

NB! Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate eller fonduebluss midt på bordet.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen