Dagens rett

Fiskemiddag som gir lyst på mer

Dagens oppskrift gir den litt kjedelige lettsaltete torsken du finner i alle butikker, nytt liv. Det blir både smaksrikt, sunt og superenkelt.

Alle liker fisk hvis de bare får den servert på rett måte. Det gjelder til og med lettsaltet torsk. Som egentlig er en sterkt undervurdert råvare.

Holdbar og tilgjengelig

Dens store fordel er at den holder seg frisk lenge - den er lettsaltet for å holde en stund.

Se våre andre oppskrifter med lettsaltet torsk

Dessuten finnes den i nesten alle kjøledisker. Råvaren er det ingen grunn til å tvile på. Den er så å si alltid laget av skikkelig stor og fin torsk. Og nå mens det fortsatt er overgang mellom vinter og vår, svært ofte av skrei.

Flere fristelser med torsk og skrei

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lettsaltet torsk i tomatform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

700 g lettsaltet torskefilet.
uten skinn og ben
6 poteter
1 løk
1 fedd hvitløk
1 chili, rød
2 ss olivenolje
ca 1/2 ts salt
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
2 tomater

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Det er klart lettest med mandolin men ostehøvel, potetskreller eller rivjernets skivekniv kan også brukes.

Skjær løken i tynne skiver, og hakk hvitløken.

Del chilien i to, skrap ut frø og skillevegger. Finhakkes.

Hell olje i en ildfast form, og legg i et lag poteter og løk. Dryss på litt salt. Men vær forsiktig om fisken er salt.

Legg fiskestykker over og et nytt lag med poteter og løk. Fortsett til alt er brukt.

Hell over de hakkede tomatene og legg tomatskiver på toppen.

Bakes i ovnen i ca. 40 minutter.

Tips:
Du kan også bruke fersk torsk i denne retten. Da må du justere saltmegden deretter.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen