Flere kontroller

Det blir vanskeligere for utesteder å servere dårlig mat. Mattilsynet har nye bevilgninger etter år med innsparinger.
Redaksjonen
11 November 2008 - 10:00

Det betyr flere øremerkede midler til å føre tilsyn med serveringssteder, noe som blant annet kommer til å skje i Finnmark.
 
Hamburgere i blodvann
Nylig fikk to utesteder i Kirkenes hastevedtak på å kvitte seg med umerket, tint hamburgerkjøtt i blodvann, kaste annen mat utgått på dato, og å vaske skitne kjøkken.
 
Distriktssjef Torhild Gjølme sier at Mattilsynet får gjort nok stikkprøver.
 
- Vi har jo hatt en stor omorganisering av Mattilsynet, og samtidig har vi hatt et effektiviseringskutt på budsjettet som vi er ferdig med nå i 2008. De to tingene har vært krevende for Mattilsynet, slik at tilsynsproduksjonen gikk noe ned de første årene, sier Gjølme til NRK.
 
- Men nå er vi på god vei oppover igjen, og i forslaget til statsbudsjett for 2009 er det en styrking i øremerkede midler til å gjennomføre tilsyn.
 
Julebord-kontroll
Gjølme sier at Mattilsynet retter et sterkt søkelys på serveringssteder.
 
- Det skyldes at vi har sett på landsbasis at det har vært mange avvik i den bransjen. Derfor har Mattilsynet over hele landet et fokus på serveringsbransjen, sier hun.
 
Gjølme sier at førjulstiden er en god tid for stikkprøver. Det er travelt, og man får virkelig testet rutinene ved et utested.
 
Hun tror derfor på økt aktivitet også denne førjulstiden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her