Fluer og larver på kjøkkenet

Mattilsynet fant larver og fluer på kjøkkenet til fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg. Kjøkkenet leverer også til Irenes Fiskerestaurant.
Redaksjonen
07 August 2008 - 19:13

Da Mattilsynet besøkte fiskebutikken på Kaldnes brygge i Tønsberg fant de larver på kjøkkenet, fluer som surret og manglende håndvask.
 
Kort sagt var det en lite delikat opplevelse i fiskbutikkens kjøkken, som også fungerer som kjøkken for restauranten.
 
Det er Hvasser fisk som driver Kaldnes fisk og Irenes Fiskerestaurant.
 
Mattilsynet var på besøk 22. juli, og innehaveren fikk klar melding om at søppelet må tømmes daglig. Da viste det seg at nøkkelen til avfallsrommet ikke var å finne.
 
Samtidig ble det oppdaget at håndvasken hvor lettbedervelig mat håndteres, ikke var i funksjon. Dermed kunne den ikke brukes. I garderoben og på lageret fikk bedriften minus for dårlig orden.
 
Ingen solavskjerming
Fluer surret rundt i lokalet. Innehaveren fikk beskjed om å besørge tilfredsstillende skadedyrbekjempelse mot fluer og mus/rotter.
 
Den aktuelle dagen befant det seg 14-15 hummer i akvariet ved salgsdisken. Det fantes ingen solavskjerming, og solen skinte rett inn på disken og hummerne.
 
En ekspert på dyrehelse foretok en skjønnsmessig vurdering basert på dyrevernloven og fremsyning av dyr. Dermed ble hummerne permanent fjernet fra akvariet.
 
Stått en stund
Mattilsynet ser på saken som alvorlig, men vurderte ikke å stenge stedet. I stedet fikk bedriften frist på seg frem til 15. august til å rette opp forholdene.
 
Mattilsynet påpeker at alt tyder på at rutinene er for dårlige, men det meste av pålegg er utbedret allerede.
 
Innehaver Roger Torgersen medgir at det var litt hektisk da tilsynet skjedde.
 
Stort press
- Vi hadde stort press med mange vikarer, sier han til Tønsberg Blad.
 
- Matavfallsdunken med marken ble umiddelbart fjernet. Fluefanger er montert og solskjerming er på plass. Alt er i sin skjønneste orden, sier Roger Torgersen.
 
Han understreker at restauranten var stengt en uke i den aktuelle perioden grunnet begravelse.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her