Fokus på råvarer
For alle som har vært nedover sørlandskysten med båt er Seilmakerfruens kro i Lyngør et kjent navn. Nå har stedet fått ny driver.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 11:00
Ole Bjørn Sundsdal er mannen som har overtatt Seilmakerfruens kro mellom Risør og Tvedestrand.
For første gang kan gjestene spise en treretters gourmetmiddag i sjøkanten på Seilmakerfruens kro.
Åpnet tidlig
- Vi åpnet veldig tidlig og veldig stille, sier Ole Bjørn Sundsdal, ny driver og kokk.
- Vi ville få ting til å rulle før det store trøkket.
Nå er sjefen ganske fornøyd med innarbeidede rutiner så langt. Tilsammen er de 10 kolleger på kroa.
Alltid fisk
Nytt for gjestene er det at Seilmakerfruen nå tilbyr en tre-retters middag til fast pris.
- Rettene vil variere i løpet av sommeren, avhengig av hvilke råvarer vi får tak i, sier Sundsdal.
Fisk skal imidlertid alltid få spille hovedrollen, mens forrettene kan veksle.
Gravet kveite
I øyeblikket består denne menyen av gravet kveite med tapenade til forrett, breiflabb med bakt fennikel og blomkålkrem som hovedrett, avrundet med sjokoladefondant med syltet ananas og limesorbet.
Nytt av året er også en liten bar, som tilbyr et utvalg cocktails og longdrinks.
De siste årene har Sundsdal vært kokk i Markveien Mat & Vinhus, og han har også lang fartstid hos Bølgen & Moi i Bergen. Nå skal sommeren altså tilbringes i Lyngør.
Foreløpig synes kokken det går litt opp og ned.
- Du tjener penger den ene dagen, og neste dag forsvinner de igjen, sier han til Tvedestrandsposten.
Forsiden akkurat nå