Dagens rett

Foliebakte lammekoteletter

Fyr opp grillen denne helgen og prøv å lage koteletter på en ny måte.

Slapp av med gode venner og deilig mat i helgen, og hva er vel bedre enn mat som passer seg selv på grillen?
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Foliebakte lammekoteletter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 lammekoteletter, eventuelt delt i to
3 dl olivenolje
1 presset sitron
1 ss frisk oregano, grovhakket
½ ss frisk timian, grovhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 pakke cherrytomater
1 gul eller grønn squash
150 g geitost, eller pecorino
4 små laurbærblad
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper.
 
Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over. 
 
Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30 x 30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
 
Kutt squashen i terninger på ca 2½ cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.
 
Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
 
Serveres med hvitløksbaguetter til og gjerne en deilig potetsalat ved siden av.
 
Historie:
St.Giorgios Kleftikopakker er et annet navn for denne retten. De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten.
 
Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19.århundrede.
 
I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen