Dagens rett

Fondue med spennende sauser

Fondue er en rett som skapt for høytider lik julen. Svært sosialt, for tiden trekker unektelig ut når man på tur står på vent for å ferdigstille den tillagede porsjon på fonduegaffelen. Men fortvil ikke; det er mye glede å finne i både glass og tilbehør. Kall inn gode venner til julefest denne lørdagen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kjøttfondue

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g biffkjøtt
400 g mørt kjøtt fra svin
 
Diverse grønnskaer i store biter som for eksempel:
løk
paprika
sopp
squash
 
¾ l nøytral olje til stekingen (jordnøtt eller solsikkeolje)

Fremgangsmåte

Varm oljen i fonduegryten til 180° C på platen. Gryten bør ikke være mer enn ¾ full.
 
Prøv med en brødterning. Temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
 
Flytt gryten forsiktig over på varmestativet. Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
 
Kjøtt som er skåret i terninger stikkes på fonduegaflene og settes i den varme oljen. Hvor lenge det skal stå bestemmer den enkelte, slik at kjøttet blir perfekt etter egen smak.
 
Servér med en god salat og gode dipper ved siden av, samt nybakt brød.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sauser til fondue

Ingredienser

Tomatsaus
2 dl tomatpuré
1 dl olje
1 dl hvitvin eller eplemost
2 ss chilisaus
½ ss sukker

Visp oljen i tomatpuréen- hell i en tynn stråle mens du visper.
Visp deretter inn vin og chilisaus. Smak til med sukker

Orientalsk saus
1 dl majones
3 ss rømme
1 syrlig eple
½ finhakket løk
2 ts karri
1 ss sitronsaft
revet skall fra en sitron

Rør sammen majones og rømme.
Bland inn eplet og løken. Bland inn karri, sitronsaft og sitronskall.

Kryddersaus
2 dl rømme
2 ts sitronsaft
2 ts sukker
¼ ts salt
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket dill
2 ss finhakket timian

Smak til med rømmen med sitronsaft sukker og salt før du tilsetter krydderurtene.

Forslag til rømmesauser:
Rømme tilsatt gressløk, pepperrot, sennep, tomatpuré eller kryddersaus etter smak.

Fremgangsmåte

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen