– For dyrt og dårlig i Stavanger

Oljeindustrien tapper restaurantene for gode kokker, mener kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard.

Kjøkkensjefen ved N.B Sørensen har 13 års fartstid som kokk i Stavanger, med bakgrunn fra Craigs Kjøkken, Tango og Cafe de France tidligere. Nå er han bekymret over tilstanden ved spisestedene i oljebyen.

– Jeg savner kokkene med engasjement og dem som lever og ånder for å lage bra mat, sier Nicolai Lundsgaard til Rogalands Avis.

Han mener oljeindustrien tapper byen for flinke kokker.

Den største konkurrenten til byens restauranter om å få de flinke kokkene er ifølge Lundsgaard oljeindustrien.

– Folk jobber på restaurant til de er i midten av 20-årene. Så drar de offshore. De tenker mer på penger og fritid. Når vi har hatt folk på utplassering her har de gitt uttrykk for at de vil jobbe i kantine eller offshore, ingen vil jobbe på restaurant, sier Lundsgaard.

Han mener flere restauranter er gode, men at alt for mange ikke leverer varene.

– Alt for mye av det som serveres er for dyrt i forhold til det kunden får. Mange kokker mangler yrkesstolthet og tar for lite ansvar.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen