Forfriskende øl til blåskjellene

Hveteøl og blåskjell smaker utrolig godt sammen. Prøv dette tyske ølet sammen med oppskriften på moules frites.

Nå er det riktignok belgierne som har «patent» på kombinasjonen hveteøl og blåskjell i form av klassikeren moules frites – blåskjell og friterte poteter.

Les mer om hveteøl

Men det tyske hveteølet Tucher Helles Hefe Weizen (99124) er utrolig forfriskende og lekkert til denne retten. Syrligheten renser godt opp etter både sødmen i blåskjellene og fettet fra friteringen.

Kongelig opprinnelse

Det er visstnok brygget etter en oppskrift som Tucher-bryggeriet tok med seg fra dets opprinnelse som det bayerske kongelige hoffbryggeri i Nürnberg.

Les mer om hveteøl fra Bayern

Blandingen av hvete- og byggmalt samt tilstedeværelsen av gjærrester gir dette ufiltrerte ølet fylde og munnfølelse. Den umamiaktige smaken fra gjæren gjør ølet til en veldig god partner også for sushi og en rekke andre asiatiske retter.

Les mer om umami

Tucher Helles Hefe Weizen

Produsent:
Tucher Traditionsbrauerei
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.33l
Land:
Tyskland
Område:
Pris:
33,70 kr
Varenummer:
9912401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Blåskjell og pommes frites

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ½ kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 fedd hvitløk
3 sjalottløk
1 gulrot
100 g usaltet meierismør
3 ss kruspersille
2 ts sitronsaft
½ ts salt
 
8 gode, store poteter
Solsikkeolje
 

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
 
Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
 
Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
 
Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
 
Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og majones eller en enkel aioli .
 
Pommes frites:
Skrell store poteter og legg de i en bolle med kaldt vann.
 
Kutt potetene i staver på 1½ cm bredde og ha disse i bollen med vann.
 
Varm oljen i en vid tykkbunnet kasserolle til 160 grader (bruk et termometer). Hell halvparten av potetene i et dørslag slik at de får rent av seg.
 
Stek potetene i ca 10 minutter slik at de blir myke inni men uten at de tar farge, og ta de så ut av oljen. Fortsett med dette til alle potetene er stekt.
 
Rett før servering varmer du oljen til 180 grader og steker potetene sprø.

Flere fristende blåskjellretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Bård Ek

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen