Dagens rett

Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg.

Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag?
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Reke- og sjampinjongsaus:
100 g sjampinjong
3 ss smør
4 ts hvetemel
2 ½ dl matfløte
4 ss sherry
2 ts hakket gressløk
250 g reker eller andre skalldyr
8 egg (ferske og kalde)
eddik, salt
8 skiver loff
salatblader, sitron og dill til pynt

Fremgangsmåte

Skjær soppen i terninger. Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.

Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte tilsatt sherry. La sausen få koke ca. 5 minutter.

Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Trekk kjelen til side mens eggene posjeres. Rekene kan bli seige ved koking.

Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.

Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.

Ta eggene opp etter ca. 6 minutter.

Legg ristede loffskiver på tallerkener og fordel sausen over. Legg forlorent (posjert) egg på toppen. Pynt med salatblader, sitron og dill.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen