Fortsatt Norges beste vinkelner

Fortsatt Norges beste vinkelner

Francesco Azzarone sikret seg sin andre NM-seier.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2012 - 15:34

Etter årets NM-finale for vinkelnere var det ikke gitt hvem som kom til å vinne. For regjerende norgesmester Francesco Azzarone fikk sterk konkurranse fra Liora Levi, Vinoteca, som deltok i sitt første NM, og Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, fjorårets vinner av Young Sommelier.

Men Francesco som nå er tilbake på De Fem Stuer, sørget for stø kurs gjennom så vel kvartfinalens tøffe teoriprøve, semifinalens praktiske øvelser samt altså finalen foran en fullsatt sal.

Høyt nivå

Denne tredelingen av vinkelner-NM, hvor seks går videre til semifinalen og endelig tre til finalen, er ny av året og bakgrunnen er en tilpasning til det som er opplegget for internasjonale konkurranser.

I år hadde også Norsk Vinkelnerforening invitert internasjonale gjester, både i konkurransen og som observatører. Tommy Lam fra Singapore, til daglig ansvarlig for vinutdannelsen ved Shanghai Jiao Tong-universitetet, var imponert over nivået i NM-finalen.  

I juryen for NM satt de tidligere norgesmesterne Merete Bø, Christer Berens og Robert Lie samt avtroppende foreningspresident Ken Engebretsen. Francesco kan glede seg til et innholdsrikt besøk hos Bollinger som er støttespiller for årets NM.

Deltakere NM for vinkelnere

• Simon Zimmermann, Lysebu
• Francesco Azzarone, Fem Stuer
• Liora Levi, Vinoteca
• Aleksander Iversen, Cru vin og kjøkken
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant
• Katarzyna Sidor, Tyrifjord Hotel
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant

Internasjonale gjester som deltok

• Tinna Oinsdottir, Island
• Christine Suominen, Finland
• Edvard Jakab, Romania
• Ronalds Peterson, Latvia
• Narimarts Miezys, Litauen
• Kristian Marki, Estland

Foto: Kolonihaven, Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her