Franco Biondi Santi er død

«Kongen av Brunello» ble 91 år gammel.

I 1870 framstilte Franco Biondi Santis bestefar den første Brunello-vinen etter å ha eksperimentert med Sangiovese-druen.

I helgen døde barnebarnet etter å ha forvaltet arven og utviklet huset Greppo Biondi Santis posisjon siden slutten av 60-tallet.

En rekke produsenter framstiller Brunello i dag, men Franco Biondi Santi befestet Brunello del Greppos «original» som den fremste i sitt slag. Ved sin død er han regnet som den mest verdifulle og trofaste verge av den berømte og populære vinen, skriver ilmattion.it.

– Dette er et stort tap for Montalcino. Vi skylder Franco Biondi Santi en stor takk for alt han har gjort for oss, sier ordfører Silvio Franceschelli i Montalcino.

– Han var en ruvende skikkelse innen ønologien. Ikke bare i Montalcino, men i hele Italia, sier Fabrizio Bindocci, president i organisajonen for Brunello-produsenter.

LES OGSÅ: Henri Krug er død

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen