Dagens rett

Fransk Quiche med ost og kalkun

Franskmennene kan dette med å lage god quiche. Vi er likevel ikke snauere enn at vi regner med at du tar utfordringen og gjør et hederlig forsøk på dagens rett. Imidlertid skjærer vi ut og anbefaler flytende italiensk som følgesvenn.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fransk quiche med ost og kalkun

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
2½ ss kaldt vann

Fyll:
100 g rester av kalkun
3 egg
2 dl melk
1 dl husholdningsfløte
150 g rester av ost
1 krm salt
1 krm hvit pepper
¼ krm revet muskat

Fremgangsmåte

Smuldre smøret raskt i melet, tilsett vannet og bland alt til en smidig deig. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap 1 time.

Kjevle deigen ut til en runding litt større enn en paiform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen ned i formen slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk deigen med en gaffel.

Legg gjerne en strimmel aluminiumsfolie over formkanten og ned langs sidene, slik at deigen ikke siger ned under forstekingen.

Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fjern folien, og sett paiskallet til avkjøling. Skjær kalkunrestene i fine strimler og fordel dem over paibunnen.

Visp sammen egg, melk og fløte. Riv eller del opp osten i små terninger og ha den i eggeblandingen sammen med salt, pepper og evt revet muskat.

Hell blandingen i paibunnen.

Sett paien tilbake på nederste rille i ovnen. Stek videre ved 200 grader eggeblandingen har stivnet og fått en gylden farge.

Server paien med en frisk og god salat.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen