Fransk revolusjon i Porsgrunn

En lege fra Skien og en mesterkokk fra Paris har startet opp Le Bon Coin i Porsgrunn.
Redaksjonen
10 Februar 2009 - 18:00

Bak grytene står Wali Razi. Han er flydd inn fra Paris for å lansere restauranten. Maten serveres av helnorske Ingerid Bekkevold, mens legen Larbi Belguendouz går rundt og sørger for at alt går som de.
 
En lege? Joda. En som er opptatt av sunt kosthold.
 
Han er opptatt av at ingen skal forlate stedet med høyere kolesterol enn da de kom dit.
 
Bare sunt
- Vi bruker bare sunne matvarer. Mye er importert fra Paris. For eksempel bruker vi ikke olivenolje fra Rema 1000. Det er snakk om skikkelige varer, sier Belguendouz, som satser på lunsj-stedet som en ren binæring. Til vanlig driver han legepraksis i Skien.
 
Etter nesten halvannet år med tomme lokaler er det igjen blåst liv i lunsj-kafeen vegg i vegg med Dicken's og Tango.
 
Ikke alkohol
Det forrige driveren i lokalene rakk så vidt å komme i gang før dørene ble stengt. Rodenbecks ble nektet skjenkebevilling av politikerne, som mente det var nok alkohol på Nordentorget.
 
Den nye driveren har ikke tenkt i de baner. I hvert fall ikke foreløpig.
 
- Som lege ønsker jeg ikke at folk skal drikke seg fulle på et sted som dette. Jeg vil at det skal være alkoholfritt, sier han.
 
For alle
- Dette skal være et sted for alle som ønsker seg et godt og billig sted å ta seg en kaffe eller nyte et godt måltid mat, sier Larbi Belguendouz.
 
Nå i vinter kommer han til å holde åpent til klokken 19, men på sommeren kan åpningstiden bli drøyd til en time før midnatt, skriver Porsgrunn Dagblad.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her