Franske myndigheter ønsker å redusere alkoholforbruket

I et lekket dokument kommer det frem at franske myndigheter vurderer forslag og muligheter for å over de neste fem år redusere franskmenns inntak av alkohol med 20 prosent.
Redaksjonen
12 Mars 2004 - 02:00

Dette i følge den franske avisen Libération.

Avisen siterer innholdet i et hemmelig dokument fra "Mission Interministérielle de Lutte contre la Drogue et la Toxicomanie" (MILDT), hvilket anslår at vinforbruket i Frankrike vil reduseres med 50 prosent over den neste femårsperioden.

Selv om dokumentet ennå ikke er offisielt, er det likevel sannsynlig at det er med på å påvirke myndighetenes syn på visse helsemesige saker og spørsmål frem til 2008.

MILDT-rapporten, basert på Verdens Helseorganisasjons anbefalinger, inkluderer anbefalinger for det daglige forbruk av vin. Tre daglige glass pr mann og tilsvarende to for kvinner, er hva rapporten viser til.

- Dette er noe som garantert vil få franske vinprodusenter til å hoppe i taket, sier en talsmann fra avisen.

- Det har forekommet en lekkasje. Det er statsministeren som nå har dokumentet, men ennå gjenstår myndighetenes behandling av rapporten, uttaler representant fra MILDT.

Dokumentets innhold er til dels en klar motsetning til den uttalelse den franske statsministeren, Jean-Pierre Raffarin, kom med nylig. Da ble det nemlig forslått å se på muligheter for å lempe på reklameforbudet for vin. Dette for å redde en vinbransje i krise.
(les mer om denne saken på horecanett)

Franske myndigheter ønsker ikke å diskutere eller annonsere endringer i helsepolitikken eller reklameforbudet inntil de regionale valg er gjort i slutten av mars måned.

Les mer her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her