Dagens rett

Fredagsburgeren kommer med tzatziki

Denne greskinspirerte burgeren har mye smak, men selv denne oppskriften kan godt piffes opp med litt ekstra krydder.

Til denne retten kan du lage alt fra bunnen av, eller du kan velge halv- eller helfabrikata fra butikken. Men det er ingen tvil om at om du marinerer fetaosten selv med selvvalgte ingredienser, får den en ekstra god og ikke minst personlig smak. Det samme gjelder for tzatzikien som absolutt er best hjemmelaget. Og lager du en stor porsjon, smaker den like godt dagen etter som tilbehør til grillmaten, på frokost- eller lunsjbordet.

Flere oppskrifter på saftige burgere finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Gresk burger med svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
4 ss gresk krydder
en klype cayennepepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
4 tomater

½ glass fetaost i marinade eller ½ pk naturell fetaost

½ rødløk i strimler

svart oliven

Fremgangsmåte

Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.

Form to burgere og stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekt.

Lag burgerne med dressing, salat og tomatskiver.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bytte ut hamburgerbrødet med solsikketoast eller rugtoast.

Tips 1:
Om du blander inn most fetaost inn i burgerfarsen, får du enda mer av den greske smaken. Fetaosten kan du også legge oppå de ferdigstekte burgerne sammen med dressingen, salaten, tomatskivene og rødløken i strimler.Server gjerne oliven i en skål ved siden av - i hvert fall om de er med steiner.
Tips 2:
Om du ikke har gresk krydder for hånden, kan du lage ditt eget ved å blande like deler tørket oregano, spiskummen, paprikapulver, salt og pepper.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ l naturell yoghurt
kaffefilter
1 agurk
salt
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakkete mynteblader
salt og hvit pepper
sitronsaft
Litt god olivenolje

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen