Fredagspilsens muligheter

Tar vi godt nok vare på de mulighetene markedet byr oss? Det bør alltid være et grunnleggende spørsmål i en hver virksomhet uavhengig av bransje. Et stadig tilbakevendende spørsmål som like selvfølgelig får forskjellige svar avhengig av hvordan markedet u
Redaksjonen
13 Mai 2003 - 02:00

 

Jan H. Amundsen
Foto: Eva Brænd

I såkalte dårlige tider er det enda mer tvingende nødvendig å ta vare på markedsmulighetene enn når det flyter av melk og honning. Utnytter ikke du muligheten, kan du banne på at noen andre gjør det og høster det du kunne ha gjort.

For noen uker siden kunne vi eksempelvis lese i Dagens Næringsliv at vi nordmenn er europamestere i fredagspils. En undersøkelse gjennomført av nettstedet Monster i 13 land og der hele 11.433 har svart, viser at nordmenn er de som er ivrigst til å gå ut med kolleger etter arbeidstid. Hele 23,6 prosent sier at de gjerne går ut en eller flere ganger i uken. Hvis ikke bransjen ser det som en gedigen markedsmulighet, kommer den aldri til å oppdage at slike finnes. Men har den gjort nok for å utnytte potensialet som ligger i vår hang til å være enda mer sammen med de vi tross alt tilbringer mesteparten av vår våkne tilstand i lag med?
 
Fredagspilsen er et godt innarbeidet uttrykk som de fleste vet hva innebærer. For mange en institusjon. Med andre ord markedsmuligheten som undersøkelsen peker på er ikke et nytt luftig fenomen. Fredagspilsen har lang tradisjon og det gjør det kanskje enda merkeligere at så få har sett mulighetene med å tilrettelegge produktet sitt for å gjøre nettopp denne ekstra samlingsstunden til noe enda lettere å ty til.
 
Når vi sier legge forholdene til rette for, betyr det ikke automatisk lavere priser eller Happy Hour. Det er nemlig ikke på grunn av pils til halv pris at folk søker sammen etter arbeidstid. Snarere for å utvide samværstiden og i andre omgivelser enn hva arbeidsplassen byr på. Folk trives med andre ord med hverandre, og vi kan hjelpe dem til å få det enda triveligere ved å by dem produkter som løfter stemningen og slik at de blir enda lenger. Dermed kjøper de mer av oss og ikke minst kommer tilbake neste fredag for å repetere forrige ukes suksess.
 
Ola og Kari spiser helst middag klokka 17, og etter en lang dag på jobben er de garantert like sultne som ellers i uka når de entrer dørstokken din. Du driver ikke matservering, sier du, og serverer peanøtter og potetgull. Kanskje er det nettopp litt matservering du skal tilby for å utnytte markedsmulighetene. Det finnes mange leverandører til bransjen som tilbyr enkle og velsmakende ferdigretter som det tar minimalt med tid å tilberede og som det finnes gode inntekstmuligheter i for den som vet å utnytte dem.
 
Kanskje fredagspilsen ikke skal være pils eller garantert ikke kan være det for alle som har lyst til å gå ut med kollegene. Mange bruker bilen på jobb og dermed blir fredagspilsen en umulighet hvis ikke du har et godt alternativ. Et alkoholfritt alternativ som oppfattes som minst like godt og sosialt akseptert som det å sitte med en duggfrisk pils i hånden. Kanskje klarer du å trekke enda flere folk til ditt sted som att på til er sultne. Det vil være å ta vare på markedsmulighetene på en innbringende måte.

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør Apéritif

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her