Dagens rett

Frisk tomat- og basilikumsuppe

Denne australske suppen er inspirert av enkel fransk matlaging. Suppen kan med fordel serveres romtemperert. Skal suppen serveres varm kan du gjerne spe den med kalvekraft slik at den blir noe tynnere.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Frisk tomat- og basilikumsuppe

Antall porsjoner

6

Ingredienser

2 kg godt modne plommetomater
5 stk. store løk
4 båt hvitløk
2 ss olivenolje
2 ts havsalt
¼ ts nykvernet pepper
2 dl hakket frisk basilikum
2 ss virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Flå tomatene, skrell løken og del alt i grove biter. Rens og del også hvitløken.

Varm oljen og surr løken i denne til den er blank og mør. Tilsett tomatene og kok forsiktig til alt er mørt. Rør godt eller kjør suppen i foodprocessor. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket basilikum.

Like før servering dryppes litt extra-virgin olivenolje over.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen