Friske drinker for sommeren

Grip dagen og invitér venner og kjente over på en iskald drink nå som sommeren er på sitt beste!
Redaksjonen
29 Juli 2011 - 14:08

En ekte sommer er ensbetydende med å slappe av og kose seg med gode venner. Her har vi valgt ut en rekke flotte oppskrifter som vil passe like godt til en perfekt sommerfest som til en iskald forfriskning i hengekøyen.

Alle disse oppskriftene samt flere hundre til finner du her i vår bartenderseksjon:

Møt sommeren med et smil om munnen og en drink i hånden!

Blue Delight

Fremgangsmåte

Sendt inn av Komponert av Anita, Bakgården Bar. Kilde: DIAGEO

Vurder oppskriften

Absolute Silver Salute

Fremgangsmåte

Fyll opp med kald champagne. Tilføy til slutt 1 del Blå Curacao.
Pynt med en sitronskive

Sendt inn av Absolut

Vurder oppskriften

Grand Apple

Fremgangsmåte

Shakes med is og helles i shotglass.

Sendt inn av Stockholms Barakademi i samarbeid med Fondberg & Co.

Vurder oppskriften

Twisted Caipiroska med bær

Fremgangsmåte

Mudle sammen lime, bær og sukker i et rocksglass. Fyll opp med knust is og ha over vodkaen - rør godt.

Pyntes med lime og bær.

Råvare:
eller
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="67675" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_67675" BOTTLEVIEW="2"> (for 50cl)

Sendt inn av DIAGEO

Vurder oppskriften

Bringebær-daiquiri

Bringebær-daiquiri

Fremgangsmåte

  1. Mudle (knuse) bringebærene i cocktailshakeren.
  2. Hell de andre ingrediensene i og rist kraftig i 10-15 sekunder.
  3. Sil over i et avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med limeskall og gjerne et par bringbær tredd på en cocktailpinne.
  5. For å få en frozen daiquiri: 
    Bland ingrediensene med knust is i en blender. Helles usilt i et avkjølt cocktailglass.
 
Råvarer:
Rom på polet

Sendt inn av Jonas Wiklund

Vurder oppskriften

Lynchburg lemonade

Lynchburg lemonade

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene utenom Sprite i en cocktailshaker halvfull med isbiter. Rist  godt i 10-12 sekunder og ha alt i et longdrinkglass.

Fyll opp med Sprite og pynt med sitron og for eksempel mynteblader.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjell Johnsen,Parkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften

Kjell Pop Juice Explosion

Fremgangsmåte

Hell alt opp i en boston shaker, shake godt. Hell alt opp i et stort glass (gjerne fra Sun Studios). Be Bop a Lula.

Sendt inn av Knut HvedingParkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften

Carriacou Rum Punch

Carriacou Rum Punch

Fremgangsmåte

Fyll et highballglass halvfullt med knust is og ha i alle ingrediensene.
 
Rør godt og topp opp glasset med knust is. Pynt med tropisk frukt etter eget ønske.
 
Tips: Muskatsirup er enkelt å lage selv ved å koke opp like deler sukker og vann og tilsette ferskrevet muskatnøtt etter ønske.
 
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Jesper Lind Internasjonalen i Oslo

Vurder oppskriften

Magma Cocktail

Magma Cocktail

Fremgangsmåte

Ha knust is i et stort whiskyglass. Hell over Dubonnet og bjørnebærlikør.

Toppes med soda og pyntes med friske bær på toppen.

Hvis du ønsker drinken litt sterkere tilsettes 2 cl Larios Dry Gin.

Flere gode rocksdrinker finner du her

Råvarer:

Sendt inn av Andreas Landsvik - Magma

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her