Friskt og godt uten steking

Det er ikke så lett å bake kake uten stekeovn, men til denne ukens ostekake trenger du kun plate og kjøleskap.

Ukens ostekake lages med en fromasj av cottage cheese og kirsebæryoghurt. Trenger du en kake til det store koldtbordet er den midt i blinken ettersom den faktisk ikke bare kan men bør lages i god tid før den skal serveres.

Kaker for enhver anledning

Og hvis du foretrekker en annen yoghurtsmak er det jo ingen lov mot å eksperimentere.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Frisk ostekake

Antall porsjoner

12 stykker

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Kjeksbunn:
75 g meierismør
150 g havrekjeks (i smuler)
4 ss kokosmasse

Ostefromasj:
1 pakke sitrongelépulver
1 beger cottage cheese original (300 g)
1 beger yoghurt med kirsebær (175 ml)
3  eggeplommer
3  eggehviter

Pynt:
Sitronmelisse og frukt eller bær

Fremgangsmåte

Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.

Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.

Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.

Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.

Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.

Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.

Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.

Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.

Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.

Tips:
• Det kan være godt med litt ekte sitron eller lime i ostefromasjen, både saft og litt revet skall.

• Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen