Friskt rødt fra sør

Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.
Redaksjonen
09 Mai 2001 - 02:00

Boheme Vino Rosso Salento(KK975797, kr 65)heter den og er en riktig så moderne vin både interiør- og eksteriørmessig. Som så mange andre av de nye vinene som strømmer på fra det sørlige Italia, nærmere bestemt Puglia og Salento, bedre kjent som hælen på den italienske støvelen. Som på grunn av Cappella-boomen er blitt en av de aller viktigste kildene for rødvinstørste nordmenn.

Druene er nær sagt selvsagt negroamaro, Salento-halvøyas viktigste drue som gir mørke bæraromaer, sødme og bitterhet og sangiovese som ikke oppnår det samme raffinement så langt sør som her som i Toscana. Men Boheme er en ukomplisert vin som byr på frisk bærfrukt av søte og syrlige kirsebær, god saftighet og lette tanniner. I selve fremstillingen av vinen har produsenten sørget for å dempe farge- og tanninuttrekket som lett kan bli heftig på disse varme breddegrader, og beholdt mest mulig av det saftige bærpreget.

Boheme er selvsagt en vin for umiddelbart konsum, men som du kan ha mye moro med. I hvert er den snill med budsjettet hvis du skal samle venner til en grillfest som skal holde på noen timer. Boheme er fin å drikke alene eller til lett grillmat som kylling eller svin, eller gryter med de samme ingredienser samt til varierte retter fra et koldtbord. Men husk at den ikke må serveres for varm, 15-16 grader er perfekt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her