Fritid brukes på restaurant

Danskene spiser mer og mer ute. De vil spare tid, har råd og jakter på nye opplevelser.

I perioden fra 1967 til 2007 har utespisingen steget fra 21 prosent til 33 prosent, skriver ukemagasinet FoodCulture.
 
Vil stige
Og dette er et tall som vil fortsette å stige. Det mener i alle fall konsulent i Landbrugsraadet, Finn Christensen.
 
Utespising dekker alt fra kantine- og skolemat, til pizzeriaer, kafeer og restauranter.
 
Kjøper tid
I stedet for å lage mat kjøper danskene seg tid i en travel hverdag. Det er åpenbart så travelt at de heller bruker fritid ute fremfor å lage mat i nye, flotte kjøkken, mener konsulenten.
 
- Vi spiser mer og mer ute, fordi vi søker opplevelser og har råd til det. Vi er for lengst forbi det punktet der man oppfattet familien som en naturlig ramme for måltidene, sier Torben Hansen, professor på Institut for Afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School
 
Torben Hansen mener at det primære ved å spise ute er selve opplevelsen og ikke så mye maten.

Forsiden akkurat nå

Til toppen