Frode på pletten for Skeie

Frode Pletten blir butikksjef i Geir Skeies nye restaurantkonsept på Stord.

Når Geir Skeie eksporterer restaurantkonseptet Brygga 11 til Leirvik på Stord, gjør Frode Pletten (41) comeback som fiskehandler. Han blir butikksjef med hovedansvar for råvarer, og blir også daglig leder for fiskemottaket.

LES OGSÅ: Dolly ut, Skeie inn

Frode Pletten drev fiskemottaket på Leirvik i 18 år. De siste årene har han vært lokalitetsleder for et av Sjøtroll sine oppdrettsanlegg i Fitjar.

- Jeg går fra en spennende jobb til noe enda bedre, forteller han.

Den nye fiskebutikken vil være et supplement til restaurantdelen, og skal forsyne restauranten med fersk fisk. Inne i fiskebutikken vil det være en fiskekum med levende fisk, salg av fersk fisk og annet tilbehør tilberedt av stjernekokkene i restauranten, skriver Geir Skeie i en pressemelding.

Pletten forteller at restauranten kommer til å følge fisken nærmest fra levende tilstand til den er ferdig tilberedt på gjestens tallerken.

- Når man har den kombinasjonen av foredling og råvarer, så gir det en enorm kontroll på kvaliteten.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen