Frykter hjemmefylla

Fallende omsetning på utestedene gjør ikke at folk drikker mindre. Heller tvert om.

Konsumet av øl på barer og restauranter falt i fjor med 7 prosent. Serveringen av brennevin gikk ned med 5,6 prosent og salg av vin falt med 11,4 prosent på utestedene. Til sammen utgjorde dette et fall i konsumet i utelivsbransjen på knapt 8 prosent. Samtidig økte salget av alkohol hos Vinmonopolet med 4 prosent i fjor. Tallene tyder på at konsumet av sterkere drikke øker, og totalforbruket av alkohol har økt litt, skriver Bergens Tidende.

- Det er grunn til å være bekymret når folk flest, og særlig de unge, drikker mer hjemme der det ikke er noen skjenkekontroll, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han tror at kortere skjenketider i halvparten av landets kommuner i fjor har litt å si for endringene i konsumet. Finanskrisen kan også ha ført til at folk går mindre ut, mener Nome. Han er skeptisk til den norske drikkekulturen.

- Det er hele drikkekulturen som er problemet, at folk drikker mye før de går på byen, er ute en liten stund og så går hjem for å drikke mer, sier Nome.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen