Bransje
Årets beste servitørlærlinger til høyre Maria Suarez og til venstre Andreas Gøbel sammen med lagleder (Bilde: )

Full pott til Statholdergaarden-lærlingene

I årets viktigste konkurranse for servitør- og kokkelærlinger, Norgescup, tok Statholdergaarden gull i begge klasser.

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Skaalvik Johnsæter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for kokk og servitørlærlinger 2017.

- De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, ifølge hoveddommer Renee Fagerhøi om var imponert over prestasjonen.

På sølvplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

Statholdergaardens kokkelærlinger tok gullet.
Statholdergaardens kokkelærlinger tok gullet. Foto:

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andreplass i servitørklassen, og tredjeplassen her gikk til Statholdergaarden sitt andrelag med Maria Moldver og Jon Mølmen.

Det var tøff konkurranse og en stor prestasjon å vinne. Vinnerne kvalifiserer seg dessuten til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

- Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypa, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup som i år feiret sine 30 år.  

De beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen