Dagens rett

Fyll en tomat eller fem. Det smaker kjempegodt

Denne retten er deilig å servere alene, men den passer også perfekt som tilbehør til grillmaten.

Tomaten får en ny vår når du stapper den med godsaker og baker den slik vi har gjort her.

Det blir en perfekt liten middagsrett i seg eller noe du kan servere som tilbehør til grillmaten.

Se flere gode tilbehør til grillmaten her

Her finner du våre mange grilltips

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Baconfylte tomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 store bifftomater

Fyll:
4 ss olivenolje
25 g griljermel eller brødsmuler
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk - finhakket
1 ½ dl hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
pepper og salt etter smak
100 g finhakket bacon

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Flere grønnsaksretter

Tips: Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.

Mer grilltilbehør finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen