Dagens rett

Fylt okserullade

Slapp av og nyt dagen - denne oppskriften setter et verdig punktum på en herlig uke.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fylt okserullade

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

600 g mørbrad eller ytrefilet av storfe
4 skive bacon
150 g hvitost i skiver eller revet
3 ss tørkede urter (f.eks;rosmarin, persille, el.)
½ ts salt
½ ts grovmalt pepper
2 ss grillolje til pensling
4 trepinner eller grillspyd

Fremgangsmåte

Skjær et tynt lag av fileten øverst uten å skjære igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke.

Legg baconskiver på tvers av fileten, legg over ost og urter. Rull sammen til en pølse.

Stikk inn trepinner for å holde rulladen sammen. Pensle med grillolje og brun rulladen på alle sider på høy varme.

Legg rulladen over på kald side av grillen, stikk et steketermometer inn i midten av den og legg på lokket.

Grill under lokk i ca. 30-40 minutter, til steketermometeret viser 60-65 grader.

Ta rullen av varmen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det ligge å hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp.

Skjær rullen i 2 cm tykke skiver. Servér med salat, bakte poteter og en god chilisaus, eller en deilig grillsalat .

Flere lekre grillretter finner du her

Tips: Du kan også steke denne okserullen i stekeovnen på 175 grader i ca 45 minutter eller til steketermometeret viser ca 60 grader.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med stilkkapers

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g vaskede poteter med skall
2 dl hele oliven
1 glass stilkkapers
3 ss grovkuttet bladpersille
1 liten rødløk i skiver
1 sitron
1½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.

Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.

Her finner du flere deilige potetretter

Tilbehør til grillmaten finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen